فرمانده سپاه تهران بزرگ از پیش بینی حضور ۵ میلیون نفر در مراسم راهپیمایی جاماندگان اربعین حسینی در تهران خبر داد.
به گزارش گروه دفاعی ، سردار حسن حسن زاده فرمانده سپاه محمدرسول الله(ص) و مسئول ستاد مردمی پیادهروی خانوادگی اربعین در گفت و گویی با اشاره به مراسم بزرگ پیاده روی جاماندگان اربعین حسینی(ع) در تهران و سابقه آن گفت: برگزاری مراسم پیاده روی جاماندگان اربعین حسینی به سال 1391 باز میگردد؛ آن سال گروهی از بسیجیان جنوب و شرق تهران به فرمانده وقت سپاه تهران بزرگ پیشنهاد دادند که در روز اربعین حسینی(ع) از میدان امام حسین علیه السلام تهران تا حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) را پیاده روی و به محض رسیدن به این حرم در شهر ری، زیارتنامه اربعین حسینی را قرائت کنند؛ از آنجا بود که این پیشنهاد مورد بررسی قرار گرفت.
وی با اشاره به برنامهریزی سپاه تهران بزرگ برای این مراسم در این سالها ادامه داد: همان سال 91 ، گروهی 150 نفره متشکل از بسیجیان تهران بزرگ به مدت 4 ساعت، مسیر میدان امام حسین علیه السلام تا حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) را در روز اربعین حسینی پیاده روی کردند و این کار مورد استقبال زیادی قرار گرفت، به همین دلیل سال آینده با تبلیغات غیررسمی که انجام دادند موفق شدند این گروه را به 3 تا 5 هزارنفر افزایش دهند و این روند تا سال ها ادامه داشت و هر سال روند تعداد افراد شرکت کننده، افزایش چشمگیری به خود گرفت.
مسئول ستاد مردمی پیادهروی خانوادگی اربعین در تهران، گفت: در سال 98 تعداد شرکت کنندگان در مراسم پیاده روی جاماندگان اربعین حسینی در تهران به 3 میلیون و 500 هزار نفر افزایش یافت که تعداد قابل توجهی بود و بر اساس برآورد انجام شده امسال شاهد حضور جمعیتی بالغ بر 5 میلیون نفر در مراسم جاماندگان اربعین حسینی (ع) در تهران هستیم.
سردار حسن زاده اضافه کرد: در سالهای شیوع بیماری کرونا در کشور، شاهد توقف موقتی برگزاری حرکت هایی همچون برگزاری مراسم جاماندگان اربعین حسینی(ع) بودیم و فقط در سال گذشته این مراسم با محدودیت هایی در پایتخت برگزار شد اما امسال برنامهریزی خوبی جهت برگزاری باشکوه این مراسم از سوی سپاه محمدرسول الله(ص) تهران بزرگ و دستگاهها و نهادهای مختلفی در کشور صورت گرفته است تا با بهره گیری از تجربیات و آسیب شناسیهای سالهای گذشته بتوانیم این مراسم را به خوبی برگزار کنیم.
فرمانده سپاه محمدرسول الله(ص) تهران بزرگ در ادامه با اشاره به هماهنگی نهادها و دستگاههای مختلف جهت هرچه باشکوه برگزار کردن مراسم پیاده روی جاماندگان اربعین حسینی گفت: در طول چند ماه گذشته، جلسات مختلفی در سپاه تهران بزرگ پیرامون این مراسم برگزار شده است؛ ستادهای مردمی و همه دستگاههای فرهنگی، خدماتی، دولتی و غیردولتی و همچنین سپاه و بسیج تهران بزرگ جهت برگزاری این مراسم آمادگی لازم را دارند و باید از همه دستگاههایی چون اورژانس، هلال احمر، آتش نشانی، دانشگاههای علوم پزشکی، شرکت مترو، اتوبوسرانی وتاکسیرانی تهران، بسیج، معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، راهور ، فاتب، مرکز رسیدگی به امور مساجد، آموزش و پرورش، معاونتهای حفظ و آثار، بسیج سازندگی، شورای هماهنگی، استانداری و فرمانداری تهران و...تشکر کنیم که جهت برگزاری این مراسم اعلام آمادگی و همراهی کردهاند.
سردار حسن زاده با اشاره به تشکیل کمیته 7 گانه در سپاه تهران بزرگ جهت برگزاری مراسم پیادهروی جاماندگان اربعین حسینی(ع) خاطرنشان کرد: به لطف خدا، همه دستگاههای اجرایی به دلیل سابقه چندین ساله در برگزاری مراسم پیاده روی جاماندگان اربعین حسینی(ع)، تجربه کافی را دارند و به سهم خودشان، تلاش خواهند کرد که این مراسم به بهترین شکل ممکن برگزار شود و در این خصوص با سپاه تهران بزرگ همکاری دارند.
مسئول ستاد مردمی پیادهروی خانوادگی اربعین در تهران با اشاره به جزئیات برگزاری این مراسم گفت: امسال بالغ بر 900 موکب و ایستگاه صلواتی، فرهنگی، غرفه کودک و نوجوان و ... در مسیر پیاده روی جاماندگان اربعین حسینی در تهران برپا خواهد شد که 50 درصد این موکب ها با عملکرد تغذیه و پذیرایی مردم تهران فعالیت دارند و 50 درصد دیگر در موضوعات فرهنگی، کودک، نوجوان و ... فعالیت دارند.
سردار حسن زاده ادامه داد: موکبهایی که موضوع تغذیه را برعهده دارند از صبح تا عصر پذیرایی از زائران را در قالب صبحانه، نهار، عصرانه و میانوعده در این مراسم پیش بینی کردهاند، همچنین در غرفههای فرهنگی طوری برنامه ریزی شده که بتوانند اثرگذار و جذاب به ویژه برای کودکان و نوجوانان باشند و خانوادههایی که با شیرخوارگان در این مراسم شرکت می کنند، میتوانند در غرفههای مخصوص، برای دقایقی استراحت کنند.
فرمانده سپاه تهران بزرگ ادامه داد: اقدامات فرهنگی متنوعی در مسیر پیادهروی از مشاورههای فرهنگی و حقوقی تا غرفههای واقعیت مجازی و بازیهای رایانهای با موضوع عاشورا، مسابقه بزرگ کتابخوانی و تعزیه خوانی و ... برای خانواده ها در نظر گرفته شده است؛ همچنین برپایی استیج اجرای گروههای سرود، تئاتر و تعزیه و چهار پایه خوانی مداحان و منابر 5 دقیقه ای نیز از دیگر برنامههای فرهنگی پیشبینی شده است.
وی افزود: غرفه ویژه نوزادان و شیرخوارگان، نوجوانان و کودکان، خواهران و خدمات دهی به آنان جزو اولویت هاست.
سردار حسنزاده با اشاره به اهمیت برگزاری نمازجماعت ظهر و عصر در مراسم پیادهروی جاماندگان اربعین حسینی(ع)، تاکید کرد: در چندین ایستگاه در مسیر پیادهروی، شرایط برای برگزاری نمازجماعت مهیا شده است؛ همچنین درب مساجد و مدارسی که در مسیر راه اصلی شرکت کنندگان قرار دارند بر روی همه مردم باز است و میتوانند جهت استراحت، پذیرایی و اقامه نماز به این مکانهای عمومی مراجعه کنند؛ از این جهت باید از همکاری مرکز رسیدگی به امور مساجد و اموزش و پرورش تشکر کنیم.
مسئول ستاد مردمی پیادهروی خانوادگی اربعین خاطر نشان کرد: تمام خدمات دهیها به گونه برنامه ریزی شده است که از 7 صبح تا ساعت 19 ، شاهد تحقق بخشی آن برای خانوادهها و شرکت کنندگان در پیاده روی خانوادگی جاماندگان اربعین حسینی(ع) باشیم و مردم بتوانند در ساعتهای مختلف و بازه زمانی گوناگون در این پیاده روی عظیم شرکت کنند تا شاهد ازدحام در برخی از ساعات در طول روز نباشیم.
وی افزود: گروههای مردمی، بسیجی و جهادی، هیئتهای عزاداری و موسسات فرهنگی در برپایی این 900 موکب و ایستگاه صلواتی در روز اربعین حسینی(ع) در تهران نقش آفرینی پررنگی دارند و در همان روز شاهد آذین بندی مسیر به تصاویر شهدای تهران هم خواهیم بود.
مسئول ستاد مردمی پیادهروی خانوادگی اربعین در تهران در پایان خاطرنشان کرد: تمامی زائران عزیز در مراسم خانوادگی پیاده روی اربعین حسینی(ع) شامل بیمه قرار دارند و امیدواریم با حضور گسترده مردمی، شاهد برگزاری مراسمی باشکوه و ماندگار در پایتخت به یاد سالار شهیدان علیه السلام باشیم.
انتهای پیام/